Бургас посреща първия пасажер с 2000 туристи на борда

Бургас посреща първия пасажер с 2000 туристи на борда | StandartNews.com

Бургас. Първият пасажерски кораб с 2000 туристи на борда ще акостира в бургаското пристанище тази събота. Той ще хвърли котва в новоизградената морска гара, която пък ще бъде открита само ден по-рано. Закъснелите туристи пристигат с пасажерски кораб на "Селебрити констилейшън" с 2000 пасажери и 1500 души екипаж. Гостите ще имат възможност да слязат на брега и да прекарат 12 часа в морския град.

Плавателният съд пристига от Истанбул, съобщиха от бургаското пристанище. Шефовете на порта обявиха, че в деня на откриването на Морска гара пристанището ще бъде отворено за свободен достъп на всички граждани. Бариерите ще се вдигнат точно в 9 часа сутринта и всеки, който пожелае може да влезе, за да разгледа новата морска спирка.

Новоизградената гара, в която бяха инвестирани 3,3 милиона лева, вече е презентирана на световните туристически борси и е включена в круизните маршрути. До момента за следващата година вече са направени 43 резервации, които ще бъдат разпределени между бургаския и несебърския порт. Според предварителните договорки от всеки пасажер бургаският порт ще реализира приходи в размер на 6 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай