Бум на търсене за китайски техники на самоотбрана

Бум на търсене за китайски техники на самоотбрана | StandartNews.com

Разград. Бум на желаещите да усвояват методи за самозащита при неочаквано нападение отчитат специалисти по източни техники за самоотбрана.

Страхът от внезапна агресия на улицата, в градския транспорт, в училище или в квартала, кара хората да повишават собствения си капацитет за справяне с рискови ситуации. Това смята Станислав Багалев, треньор по китайската техника за самоотбрана Винг Тчун. Само в последния месец желание да усъвършенстват способностите си за самозащита са заявили 30 души на възраст от 6 до 50 години.

Идват родители заедно с децата си, искат да се научат как да се бранят, когато станат жертва на насилие по улицата, обяснява треньорът.
Винг Тчун е интелигентен метод за самоотбрана. При него важни са уменията да се овладява психиката при стрес, да се ползват опорно-двигателни техники за отпор и да се действа адекватно на ситуацията, обяснява Багалев.

В последните години техниката е известна сред последователите й като "Помогни си сам" набира все по-голяма популярност. В страната вече има осем центъра, които обучават наплашените от случайната агресия хора. През тях само през последната година са преминали над 200 души, сочи статистиката.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай