БСП-съветници алармират за разпродажба на земеделски земи

БСП-съветници алармират  за разпродажба на земеделски земи | StandartNews.com

Продължава безпринципната и ненужна продажба на общински имоти, предимно земеделски земи. За това алармира на нарочна пресконфериция във вторник ръководителят на групата съветници на БСП и коалиция в местния парламент на старозагорци Борис Боричев. Той посочи, че на предстоящата общинския сесия в четвъртък са внесени 27 предложения за продажбата на общо 860 дка общински земи. Наистина те били извън регулацията на населените места, но в предложението имало уточнение, че предназначението на земите може да се смени.

„Ясно е, че върху тях ще изникнат кокетни вили", прогнозира Борчев. Общината според него не трябва да разпродава, а да продава имоти на хора с инвеститорски интерес.

„Това се пустеещи земи, които не носят никакви доходи на общината, многократно предлагани за продажба и няма никакъв интерес за закупуването им", контрира председателят на общинския съвет Емил Христов. Според него това е твърде елементарна, предизобрна атака на левицата. „Ние не само не унищожаваме общинската собственост, но създаваме нови общински предприятия, като това за градския транспорт, което бе привитизирано неразумно по времето на управлението на БСП", добави Христов. Според него този още редица примери в досегашния мандат на Живко Тодоров и неговия екип категорично показвали, че левицата не може да бъде конкурент на ГЕРБ в социалната политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай