Бойлер в гаранция едва не уби родители на селски кмет

Бойлер в гаранция едва не уби родители на селски кмет | StandartNews.com

Електрически бойлер в гаранция гръмна в родната къща на кметския наместник на петричкото село Камена Осман Демиров. Взривът по чудо не е убил родителите му - 71-годишната Атидже и 68-годишния Демир, който живеят сами в жилището.

„Било е страшно, инцидентът е станал към 06,00 часа сутринта в понеделник. За щастие бойлерът е в мазето, а не е на етажа. Тогава нашите нямаше да оцелеят. Взривната вълна е пробила плочата и вдигнала майка заедно с леглото до тавана. Тя има подутина на челото от удара. Няма счупвания, само наранявания от счупените стъкла на къщата. Баща ми е невредим", разказа кметският наместник.

Родителите му още са в шок от случилото се. Гръмналият бойлер е съборил цяла стена на дома им. Унищожена е и техника – телевизор, печка, домакински уреди. Има изпотрошени прозорци и на някои от съседните къщи. Хората решили, че има силно земетресение.

„Бойлерът беше в гаранция, купен е през август 2011 година, има 6 години гаранционен срок. Родителите ми го включили предната вечер, за да имат топла вода в понеделник. Ще съдя фирмата производител за това, че нейният продукт едва не уби родителите ми и причини сериозни щети на къщата", категоричен бе Осман Демиров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай