Бомба прати "Бербатова" в мазето

Исках да се пошегувам, не да я плаша, заяви Петър Андонов

Бомба прати "Бербатова" в мазето | StandartNews.com

Благоевград. Не винаги сигналите за бомби са причина за прекъсване на съдебни дела. Заплаха за взривно устройстно не успя да сложи край на процеса на Маргарита Бербатова срещу неин комшия, а само го премести в мазето. Майката на футболната звезда Димитър Бербатов съди Петър Андонов за 30 000 лева за заплаха за отвличане.

В 13,30 часа във вторник,  мъжки глас съобщи на телефон 112, че в сградата на благоевградския съд има бомба. Наредена беше незабавна евакуация на магистрати, адвокати, служители и граждани. За 24 часа съдебната палата остана затворена. Полицаи провериха постройката, но не откриха взривно устройство.

Делото "Бербатова" се гледа в мазето на Окръжната следствена служба. Районният съдия Георги Янев разпита приятелката й - Елка Дафкова. Свидетелката разказа, че Маргарита дошла притеснена в магазина и, страхувала се за себе си и семейството си от отправената в интернет заплаха. После излязла в болничен. „Още е на лекарства”, каза още Дафкова.

Защитата се оправдава с "Бербаткова"

Подсъдимият пък призна, че е написал думите в интернет. Увери, че си е направил шега, искал е да отправи критика към управляващите, а не да плаши Бербатова. Делото бе прекратено и изпратено на окръжната прокуратура, която трябва да прецени има ли данни за престъпление от общ характер – подбудителство за отвличане. Маргарита Бербатова въобще не се яви в съдебната зала, където бе само адвокатката й Албина Анева. Подсъдимият бе на линия заедно със защитника си, но пък отказа да говори пред журналисти. Андонов написал в нета: "До тези, които искат да изкарат бързи пари! Отвлечете г-жа Бербатова и поискайте откуп от синчето й."

Според защитничката на подсъдимия Петър Андонов той написал "Бербаткова" и затова няма закана за конкретна личност. "Синът ми не е искал да й навреди. Дори не си го е помислял. Три пъти й се извини, но въпреки това тя предяви този висок иск срещу него", каза Симеон Андонов, баща на подсъдимия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай