Болницата във Враца се клонира в Оряхово

Болницата във Враца се клонира в Оряхово | StandartNews.com

Враца. Многопрофилната болница във Враца се клонира в Оряхово. Така лечебното заведение в крайдунавския град отново ще лекува пациентите от общината след като прекрати дейността си преди година.

Драмата с дълговете, които надвишават 2 милиона лева, доведе стационара до фалит. Единственият спасителен пояс се оказа той да стане филиал на врачанската. Решението е факт от лятото, но осигуряването на медицинския персонал се оказа голям препъни камък за идеята. Наложи се кметът Росен Добрев да обяви, че дава заплатата си за бонуси на лекарите и жертвата му даде резултат.

Само за последните две седмици 8 доктори са подали молби за назначаване, както и 20 медицински сестри. Общината веднага започва ремонти за вътрешно отделение от 20 легла и за детско - с 10. Докато майсторите стегнат помещенията, ще приключат процедурите с лицензиите и регистрацията на новата база. Вероятно до Коледа РЗИ ще даде санитарното разрешение и пациентите от региона ще могат да се лекуват в Оряхово, вместо да пътуват до Враца и Козлодуй.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай