Болен дядо е в неизвестност 12 дни

Болен дядо е в неизвестност 12 дни | StandartNews.com

Благоевград. 12 дни роднини, близки, полиция, горски служители и ловци напразно търсят изчезналия 77-годишен Веселин Методиев Зашев от благоевградското село Бистрица. Старият мъж е в неизвестност от 10 март тази година. Той живее в махала Арабаджийска на селището заедно със съпругата си. Във въпросния ден излязъл да се разходи и повече не се върнал. Полицията в Благоевград била уведомена още на следващия ден, но въпреки усиленото търсене, в което се включили 45 полицаи, старецът още не е открит. В издирването участват и горски служители.

През зимата в Арабаджийска махала, която се намира на 9 км от Благоевград, единствените постоянно живеещи в нея са двамата съпрузи.

„Цялата гора пребродихме, помогнаха ни и ловците. никъде не го открихме. Изчезналият е болен от старческа деменция, но не е агресивен. За последно е видян да слиза от махалата към главния път, който води към Благоевград. Сигурно е отишъл в града и се е загубил", сподели неговият родственик Стоян Ников, който е кметски наместник на селата Българчево, Бучино и Лисия. Той уточни, че старецът е облечен с тъмносиня ватенка и кафяв вълнен панталон. И моли, ако някой е забелязал някъде пенсионера, да се обади веднага в полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай