Близо 19 млн. лв. за Гоце Делчев от „Региони в растеж”

Близо 19 млн. лв. за Гоце Делчев от „Региони в растеж” | StandartNews.com

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов подписа споразумение с Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж" за делегиране на функции по оценка и избор на проекти по новата програма за регионално развитие за периода 2014-2020г.

Общината е сред 39-те най-големи и средно големи български градове, които за първи път ще прилагат новия подход при финансиране на проекти. За Гоце Делчев са предвидени 18 995 867,83 лева. Тези средства ще могат да се влагат в проектите, включени в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на града. Те ще са насочени към енергийна ефективност в жилищни и административни сгради, подобряване на градската среда и на зоните с потенциал за икономическо развитие, обновяване на образователна, социална, културна и спортна инфраструктура, развитие на системата на градския транспорт. Изискването е проектите да са на територията на града и да са включени в Интегрирания план.

На база на подписаното споразумение общината ще изготви инвестиционната си програма, както и подбор на проектите, които ще бъдат представени за одобрение пред Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай