Благотворителен базар за болен младеж

Благотворителен базар за болен младеж | StandartNews.com

Благоевград. В Благоевград стартира благотворителният базар, който се провежда под мотото „Да помогнем на Боби". Инициатори на идеята за провеждането на базара са приятелите на младия мъж. Борислав Неделчев е на 21 години и е от село Крупник. Страда от бъбречна недостатъчност и се нуждае от трансплантация. От четири години е на хемодиализа и е в списъка на чакащите. За да може Боби да продължи пълноценно живота си, са необходими средства, които са непосилни за семейството му. От една година близки и приятели на младото момче поеха инициатива в негова подкрепа.

 


Благотворителният базар е разположен на ул. „Тодор Александров". Там приятелите на Боби продават мартеници и сладкиши, както и фотографии, направени от Боби. Има и поставена кутия, в която всеки може да дари пари и да помогне. Събраните средства от благотворителната кауза щебъдат използвани за бъбречна трансплантация на Борислав. Още в първите дни на базара има интерес към благотворителната кауза и доста хора се включиха в нея, сподели Антония Неделчева, сестра на Боби.

 


Закупувайки мартеничка за близките и приятелите си от базара, ще се даде надежда на младия мъж, че ще може да се излекува. Може да се преведат пари и на следната банкова сметка:

 


BG03CBUN91954000478325
BIC: CBUNBGSF
MKB Unionbank клон Благоевград

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай