Благоевград посреща хиляди фенове на френската музика

Благоевград посреща хиляди фенове на френската музика | StandartNews.com

Зрителите гледат безплатно звездите Патрисиа Каас и Боб Синклер

Хиляди любители на френската музика от страната и чужбина пристигнаха в Благоевград заради грандиозния Фестивал „Francofolies". Музикалното събитие е едно от най-големите не само в България, но и на Балканите. То стартира тази вечер и ще продължи до събота.

След повече от 20 години прекъсване фестът се завърна в Благоевград. Ръководството на общината и кметът Атанас Камбитов успяха да осигурят невиждано шоу за благоевградчани и техните гости. Четири години продължиха преговорите с екипа на най-популярното френско ежегодно издание на фестивала в Ла Рошел, Франция. И вече е факт. Меломаните имат привилегията да видят на живо най-големите звезди на френската музика.

В продължение на три дни на благоевградска сцена ще пеят световноизвестните Патрисиа Каас и Патрик Брюел, електро суинг групата Караван палас, любимият на поколения DJ Боб Синклер, култовата френска рок група КИО и любимите на младите Кристоф Уилем и рапърът Сопрано.

В събитието се включват и българските изпълнители Графа, „Дийп зоун проджект" със специалното участие на Веси Бонева, Криско и Михаела Филева.

Стартът на фестивала в 19,30 часа ще даде българската група „DEEP ZONE PROJECT". Първото френско участие е на звездите от „KYO", изпълнили хита „Le Graal". „Caravan palace" също излизат на сцената на площад „Георги Измирлиев" от 21.50 часа. След тях идва ред на един от най-обичаните световни DJ Bob Sinclar. Утрешният ден от програмата на „Francofolies. Благоевград" ще бъде лиричен.

Световната звезда Патрисиа Каас ще представи любими, на хиляди почитатели на нежния глас, съчетан с романтична музика, песни. Сред тях са „Les Hommes Qui Passent", "Il Me Dit Que Je Suis Belle" и много други. Първи на сцената ще излезе българският поп идол Владимир Ампов- Графа, като началото на концерта отново е 19.30 часа. Веднага след това над Благоевград ще се понесе нежният глас на Патрик Бруел. Хип хоп на български и френски език ще звучи в последната, но само за това издание, фестивална вечер.

Тя ще започне с Криско и Михаела Филева, плавно ще премине към Christophe Willem, Soprano, за да завърши с танцувалния Dj set на FEDER. Входът за зрителите е безплатен. Организаторите са подготвили и съпътстваща програма, която ще бъде на площад „Македония".За хилядите почитатели на френската музика, които ще присъстват на тридневното събитие, са подготвени и афтър партита, които ще бъдат на последния етаж на мол „Ларго" в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай