Бивши казарми стават парк с куп атракции за отдих и спорт

Бивши казарми стават парк с куп атракции за отдих и спорт | StandartNews.com

Стара Загора. Бившите артилерийски казарми в областния град ще се превърнат в зелен оазис за отдих и спорт до края на годината. Строителите вече са разчистили по-голямата част от сградите на някогашното военно поделение и започват парковото строителство. Новият парк ще се разпростира върху близо 70 дка площ. Голама част от сегашните дървета – чинари, липи, брезички, ще бъде запазена и ще се впиша в новата паркова зеленина. Североизточната зона е определена основно за спорт.

Тук ще бъдат изградени няколко открити игрища – за волейбол, баскетбол, минифутбол и два тенис-корта. В централната част, която ще бъде зона за отдих, ще бъдат оформени атрактивен фонтан и изкуствено езеро. В северната и южната част са предвидени 5 детски площадки и кътове за игра в естествена среда. Западната зона ще бъде място за културни и обществени прояви. Тук ще бъде издигната открита амфитеатрлана сцена с няколкостотин места. В източния входа на парка ще бъде разположен паркинг за 80-100 автомобили.

Средствата за първия от 30-ина години нов парк в Града на липите, около 4 млн. лв, са осигурени от публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай