Бисер Киров ще пее за приятелите на Русия

Бисер Киров ще пее за приятелите на Русия | StandartNews.com

Стара Загора.  Бисер Киров е голямата звезда, която ще пее на тазгодишния национален събор на приятелите на Русия. Той ще се проведе по традиция край язовир Копринка идната събота, съобщи Антон Тончев, зам.-председател на Движение „Русофили”, инициатор на проявата.

Бисер Киров, от години е тясно свързан с руската култура, щял да поздрави съборяните с руски песни. Юбилейният му концерт, посветен на неговата 60-годишнина,, включвал  и много от вечните му евъргрийни. В концертната програма по традиция щели да участват и руски изпълнители и състава.

Организаторите очакват поне 10 хиляди души от цялата страна. Възникнал преди 9 години по идея на нашенци, учили и работили в бившия Съветски съюз, днес съборът е място за среща на всички, които продължават да изпитват топли чувства към Русия и руския народ, подчерта зам.-шефът на Движение „Русофили” Тончев. Според него погрешно било да се счита, че това е проява на левицата, тъй като в самото движение членували представители на различни партии. Освен това на празника били поканени и президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай