Безработна циганка нокаутира секретарка на кметство

Кметицата на Габаре Елена Игнатова се кани да раздава каски на служителите си

Безработна циганка нокаутира секретарка на кметство | StandartNews.com

Враца. Секретарката на кметството в голямото белослатинско село Габаре Виолета Димитрова е нокаутирана на бюрото й от безработна циганка. Екшънът се разиграл към 9 часа в понеделник. В кабинета на Димитрова било пълно със социално слаби, които искали да подадат документи за ваучери за отопление.

Секретарката ги помолила да излязат във фоайето и да влизат само по двама, тъй като вдигали много шум и пречели на работата й. 42-годишната Юлия се провикнала: „Готово ли е семейното ми положение", разбутала хората и приближила. "Ромката имала предвид удостоверението, което секретарката попълнила преди дни, тъй като ромката е неграмотна", обясни кметицата Елена Игнатова. Димитрова й казала, че ще й даде документа, ако е внесла таксата. „Платила съм", излъгала циганката. Тогава служителката поискала квитанцията и се навела да търси удостоверението в купчината бумаги. В този момент Юлия я ударила с всичка сила по главата, на Димитрова й причерняло и се свлякла. След сигнал в полицията биячката е арестувана и ще бъде съдена по бързата процедура.

„Обидите и скандалите, на които сме подложени от социално слабите са ежедневие, свикнали сме с тях", разкри кметицата. Тя има сериозни намерения да раздава каски на служителите си, които да ги пазят от физическо насилие". По думите й Димитрова е в шок от преживяното и има силно главоболие, но е на работа и в кабинета й отново е панаир. Жителите на селото са към 1200. Двеста от тях са на социално подпомагане или работят по програмите за временна заетост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай