Без ток в Бургаско, влак аварира заради снега

Без ток в Бургаско, влак аварира заради снега | StandartNews.com

Бургас. Нова авария остави без ток Минералните бани и квартал „Сарафово" в морския град. Това съобщи кметът на общината Димитър Николов.

„Цял ден спират тока в „Сарафово" и някъде дава късо съединение, тъй като кварталът се захранва от мина "Черно море" и затова дава късо съединение по далекопровода", обясни той пред „Фокус". Пет екипа работят по отстраняване на аварията в "Сарафово", мина "Черно море" и Драганово.

Още от малките часове на деня няма ток в селищата Драганово и Миролюбово. В останалите селища в община Бургас електрозахранването е възстановено. Във връзка с аварирал влак в областта кметът каза, че влакът е закъсал на гара Българово.

„Това е електричка, която пътува от Бургас за Карнобат. Тя е изтеглена обратно към гара Дружба. Кметът на град Българово Йордан Йорданов е извозил последните четирима души с личния си автомобил в Бургас. Сега има друг аварирал влак между Черноград и Айтос", обясни Николов.

Северната част на общината е заледена заради ниските температури и дъжда, уточни градоначалникът. Има скъсани жици в селата, паднали клони, които се разчистват. Опесъчават се междуселищните пътища, всички автобуси се движат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай