Берна вече се разхожда в новия си дом в Добрич

Берна вече се разхожда в новия си дом в Добрич | StandartNews.com

Добрич. Най-новият обитател на Центъра за защита на природата и животните в Добрич - 3-годишната мечка Берна, вече се разхожда в новия си дом.

Председателят на сдружение "Про Зоо Добрич" Елена Бъчварова съобщи, че тя е пристигнала във вторник вечерта от зоопарка "Делхьолцли" в Берн. Както "Стандарт" съобщи, тя е дарение на добричкия зоопарк, осигурено с посредничеството на швейцарските партньори от Дружество "Про Зоо Добрич" в Шафхаузен. Мечката е настанена в просторната гориста местност, предназначена за нея и изградена през миналата година със средства по програмите на ЕС.

Дарителите предоставиха с транспорта и около 50 кг пресни плодове и зеленчуци с най-високо качество като храна от първа необходимост за нея, а пътуването на Берна е било широко отразено от швейцарските медии. Заедно с нея на работно посещение в Добрич пристигнаха от швейцарската столица трима специалисти в зоопарка - Юрг Хадорн, Корнелия Майнини и Томас Цурбухен. По програмата на партньорството те запознават добричките си колеги със специфичните изисквания при отглеждането на мечки.

Предстои и цялостен оглед на състоянието на обитателите на Зоопарка, както и разговори за бъдещето на сътрудничество с представители на сдружение "Про Зоо Добрич" и община Добрич.

Обща е оценката на швейцарските експерти, която споделиха пред директора Севдалина Венкова за зоопарка е, че Добрич може да се гордее заслужено с модерния, отговарящ на най-съвременните изисквания природен парк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай