Баща отвлече сина си от забавачка след побой над персонала

Баща отвлече сина си от забавачка след побой над персонала | StandartNews.com

Благоевград. Баща нахлул в понеделник сутринта в детска ясла „Кокиче" в хаджидимовското село Абланица заедно с родителите си, за да отвлече 2-годишния си син Мерт. Юсеин К. от казанлъшкото село Шейново водел със себе си и двама приятели. Групата била въоръжена с дървени колове и метални пръти.

С бой по персонала се добрали до детето, което изпаднало в шок от случилото се. За щастие кървавото нападение не е станало пред очите на останалите 23 хлапета в яслата. „Срещу себе си сякаш имахме зверове, а не хора, те не искаха да говорим, а бяха дошли да бият и да упражнят насилие над нас. Всичко стана към 09,00 часа, децата тъкмо бяха закусили. Наши служители не са пуснали в помещението с хлапетата бащата и неговите родители, защото не ги познават. Аз бях извикана и тогава започна кошмарът. Всичко бе като на филм. Започнаха да ни налагат, където сварят – мен, лелките, но най-много го отнесе домакинът Ибраим Хасанов, който им се опълчи най-много, целият бе в кръв, снегът стана червен", разказа потресената директорка на яслата Снежана Узунова.

Бабата на момченцето нахлула в стаята и грабнала внука си, който се разпищял. После директорката го измъкнала от ръцете й и го прибрала в друго помещение. През цялото време боят не спирал. Бащата ударил с метален бокс по ръката една от лелките, като за щастие не я счупил. На помощ на нападателите се притекли още двама мъже. Разбили централната врата и взели детето.

Петимата успели да избягат с кола.

„Всички сме в шок и стрес. Сменихме изпочупените врати. Навсякъде заключваме. Звънне ли звънецът, всички подскачаме от страх", каза още директорката на детската ясла. Най-много е пострадал домакинът Ибраим Хасанов, който си е извадил медицинско свидетелство.

Срещу бащата е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице – на домакина, казаха от ОД МВР Благоевград. От полицията твърдят, че бащата е бил само с родителите си и не са били въоръжени. Юсеин е призован да се яви в РУП – Гоце Делчев. Установили сме местонахождението на детето, то е в село Шейново, известили сме колегите, уведомени са и служителите на отдел „Закрила на детето", казаха полицаи.

Майката и бащата на момченцето нямат сключен граждански брак. Но Юсеин е припознал детето. Жената се прибрала в Абланица заради проблеми между съпрузите. Мъжът пък решил да отвлече детето при себе си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай