Баща арестуван заради шамар на съученик на сина му

Баща арестуван заради шамар на съученик на сина му | StandartNews.com

Баща на 12-годишно момче от Перник е вкаран в ареста заради шамар на съученик на сина му. 41-годишният мъж е прибран в полицията след сигнал от помощник-директор на училище, че е нахлул в школото и зашлевил едно от децата. Незабавно на място пристигнали полицаи от Първо РУ-Перник и задържали бащата за хулиганство. Разяреният родител се саморазправил със съученика на сина си и отправял нецензурни думи и заплахи към учителите. Най-вероятно става въпрос за спречкване между двете деца. Не е този начинът да се решават детски спорове, коментираха възмутени родители.

Случаят се разследва, затова от пернишката полиция и запознати отказват подробности. Мъжът ще остане в ареста за 24 часа. За случая са уведомени в Отдела за закрила на детето и Районната прокуратура в Перник. В работата са включени и инспектори от Детска педагогическа стая.

Подобни случаи не са изолирано явление в Пернишко. Често получаваме подобни сигнали, признаха социални работници. Училището, в което е станал инцидентът, е с добра репутация, макар в него да учат много ромски деца. Формирана е общност между деца, родители и учители. Наскоро по повод края на учебната година беше открита художествена изложба на ателието по изобразително изкуство и керамика, а спектакълът по "Малкия принц" с участието на много деца зарадва многобройна публика. Няма да толерираме родители, които рушат доброто ни име и не спазват елементарни морални норми, категорични са от школото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай