Банда краде дрога от "колега"

Рокито, Ганьо и Чеченеца се връщат в ареста след удара

Банда краде дрога от "колега" | StandartNews.com

Велико Търново. Известната търновска банда на Рокито, Ганьо и Чеченеца се провали в кражба на Айфон и дрога. Триото бе спипано от полицаите, докото граби ценности и наркотици от жилището на друг криминално проявен. Те се промъкнали в къщата в село Драганово, след като си отключили с оригинален ключ, който открили в дупка в тухлената стена, уточняват от полицията. Оттам отмъкнали тузарския телефон, цифров фотоапарат и нерегистриран от собственика газов пистолет. В момента на кражбата извършителите са в изпитателен срок за стари престъпления от същия вид.

Основна мишена на престъпното трио била дрогата в къщата. След като свили канабиса, крадците решили да задигнат и другите вещи. При последвало претърсване от дома на Чеченеца е иззета трева с тегло 20 гр. Тримата са с мярка задържане за срок до 72 часа. 

В резултат на показанията на тримата апаши бил проверен и дома на 21-годишния потърпевш техен "колега" в Драганово. Полицаи са намерили 72 грама листна маса марихуана и три стръка канабис с височина по половин метър. Собственикът е задържан в полицейското управление. От друго жилище са иззети общо 5 грама канабис, разпределени в найлонови пликчета по половин грам. Собственикът на имота също е задържан в полицията в Горна Оряховица. Срещу двамата младежи са започнати бързи производства за незаконно държане на наркотични вещества.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай