Бъчварова: Не се помага на страни, които не следват правилата

Бъчварова: Не се помага на страни, които не следват правилата | StandartNews.com

"Ние, следвайки правилата на ЕС, стриктно се придържаме към тях, към всички норми и смятаме, че държави като България, които въпреки многото трудности следват тази посока, нито имат възможност, нито би трябвало да помагат на страни, които не са следвали правилата". Това заяви пред журналисти в Перник вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод призива на Европейската комисия към страни членки на ЕС да подпомогнат Гърция за стартирането на новия тригодишен спасителен план. Българската позиция все още не е заявена и обсъдена, но посоката, в която се коментира, е непозитивна, уточни още тя и обясни, че обсъждането предстои и официалната българска позиция ще бъде обявена от премиера.

Министър Бъчварова беше в Перник за откриването на нова сграда на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Преди да пререже лентата на придобивката, заедно с директора на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов и кмета на Перник Иван Иванов, тя припомни, че сградата е построена с национални средства, а техниката е осигурена с европейски пари. „Тази симбиоза показва колко добре може да се развиваме като държава. Много бих искала да построим такива сгради и да осигурим такава техника и на много други места в страната, защото те са символ на това модерно начало, на тази модерна същност към която се стреми държавата ни", каза Бъчварова пред пернишките пожарникари и им пожела Бог да е с тях.
Първата копка на новата сграда на Пожарната в Перник беше направена два месеца след земетресението на 20 юли 2012 година. Строителството е на стойност 2.5 млн лева.

На откриването присъстваха и зам. министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, народни представители от региона и цялата местна власт. Преди откриването водосвет отслужи Браницкият епископ Григорий, викарий на Софийска епархия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай