Авджия простреля авер вместо патица

Ловци бяха затрити вместо дивеч в черна серия в страната

Авджия простреля авер вместо патица | StandartNews.com

Стара Загора. Пореден инцидент с прострелян ловец бе регистриран след серията пострадали авджии в страната. Последният стана край старозагорското село Хрищене. 50-годишен местен авджия бе прострелян от колегата си, който се целел в патица. Пострадалият е откаран в спешна помощ и е настанен в Неврохирургия на старозагорската болница. По информация на лекарите, състоянието му е стабилно, а животът му е вън от опасност. В лицето на ловеца са попаднали сачми, но органите му не са увредени.

Както агенция Стандарт Нюз писа, крак в черната серия повлече 46-годишният Ивайло Л. Той бе убит от патрон, предназначен за глиган. Инцидентът стана в средата на ноември м.г. в землището на монтанското село село Винище, където ловувал с  дружинката си. Никой от авджиите обаче не разбрал кога колегата им е бил прострелян.

Трагична смърт на ловец почерни Коледа в Симитли. 73-годишният благоевградчанин Драган Г. бе прострелян смъртоносно с два изстрела от своя колега и съгражданин Димитър С., който го обърка с глиган.

Два дни преди Нова година лекар уби с неволен изстрел първия си братовчед на връщане от ловен излет в тетевенското село Голям извор. Според шефа на ловната дружинка Петър Абрашев, карабината на доктора била нова и той не бил свикнал още с нея.

Няколко дни по-късно бе прострелян 46-годишният Иван Степанов Петров. Инцидентът стана край село Студена, Пернишко, при гонка на диво прасе. Мъжът хукнал да гони дивеча, а някой от приятелите му стрелял и го ранил. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай