АУБ стартира учебната година

АУБ стартира учебната година | StandartNews.com

Тържествената церемония по откриване на 25-тата академична година на Американския университет в България ще е на 9 септември от 16,30 часа. Събитието ще е в спортната зала в Студентски център „Америка за България" на университетския комплекс „Скаптопара". Подобна церемония се провежда за втори път в университета. 270 младежи от 30 държави ще се обучават в АУБ за първа година.

Първокурсниците избраха университета в Благоевград, за да получат американска и европейска диплома и образование в американски стил "liberal arts", да се потопят в културното многообразие, да живеят и учат в най-модерния университетски комплекс в страната. 54% от първокурсниците са чужденци, повечето са от съседните ни държани, но има представители от Испания, Холандия, Великобритания, Белгия, Франция, Виетнам, Сирия, Канада, САЩ.

Есета, електронни спортове, художествена гимнастика, най-добра бизнес идея, карате, лингвистика, литература, математика, изкуства и история са част от пъстрата мозайка с постижения на младежите, които пристигат да се обучават в Американския университет в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай