Арбанаси с детски фитнес на открито

Арбанаси с детски фитнес на открито | StandartNews.com

Велико Търново. Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов откри детски фитнес и площадка на открито в Арбанаси. Площадката е по програма „Местни инициативи", и струва 9 000 лв., като средствата са реализирани съвместно с Община Велико Търново, дарителски организации и спонсорство. В парка на селцето е разположена още една детска площадка, която е по проект на МОСВ, на стойност 10 000 лв.

Панов поздрави децата и с приключването на Лятната полицейска академия. „Знам, че те научиха много неща за обществения ред, за трафика на хора, за наркотиците и за връзката между тях и полицейските служители. Сега са отпочинали и се надявам да имат една успешна учебна година", каза Панов.

В Лятната полицейска академия тази година участие са взели 17 Клуба за работа с деца и младежи от различни населени места в общината. На празника са участвали малчугани от Беляковец, Малки чифлик, Шереметя, Ресен и домакините от Арбанаси. Те показа какво са научили за опасностите в интернет, рисковете на пътя, какво представлява престъпление, кога и как да се използва тел. 112 и други.

Проектът за лятната инициатива е на дарителското сдружение „Св. Иван Рилски" в село Балван.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай