Англичани учат на добри практики чиновници в Банско

Англичани учат на добри практики чиновници в Банско | StandartNews.com

Банско. За да обменят добри практики представители от община Кройдън бяха на тридневно посещение в Банско и се срещнаха с кмета Георги Икономов.

Гостите от Великобритания дойдоха в курорта за началната пресконференция по проект „Идентифициране и внедряване на добри практики в областта на управлението на човешките ресурси чрез обмяна на опит и практически знания между община Банско и община Кройдън". Осъществява се с безвъзмездната финансова помощ на Оперативна програма „Административен капацитет". Живко Христов, българин, работещ в община Кройдън вече 15 години, Ашлей Томас и Алън Гуд разговаряха с градоначалника за добрите практики, които една малка българска община като Банско би могла да взаимства от най-голямата община на столицата Лондон. Кройдън има 340 хиляди жители, 30 избирателни района, а в общинската админстрация работят 3000 служители.

Гостите споделиха великолепните си впечатления от Банско, както и доброто взаимодействие с местната общинска администрация при подготовката на проекта. След визитата при градоначалника се състоя работна среща с екипите по проекта от българска страна. Важно е Банско да приеме добрите практики на Кройдън, но и Кройдън има какво да научи от малката българска община, категорични бяха участниците. Проектът е на стойност над 300 хиляди лева. В общината с 13 000 души население се изпълняват проекти за над сто и тринадесет милиона лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай