Агресивен шофьор нападна полицай в полицията

Агресивен шофьор нападна полицай в полицията | StandartNews.com

Агресивен шофьор от Хасково нападна и нарани полицай в то в полицейското управление, след което избяга. 34-годишният хасковлия Симон в последствие е заловен и заради продължилата му агресивност е закопчан с белезници.
Нападението е по-скоро нагло, отколкото куриозно, коментираха колеги на младши инспекторът от Пътна полиция Венцислав Георгиев, който лежи в Ортопедията на Хасковската болница с разкъсани мускулни връзки на левия прасец на крака.

Случката се е разиграла в четвъртък сутринта, но беше оповестена от МВР Хасково в петък. Младшият инспектор е с разкъсани мускулни влакна на левия прасец и е на легло в МБАЛ Хасково.

Около 7 часа сутринта в четвъртък той спрял за проверка "Мицубиши". Вдигнал палаката понеже забелязал, че шофьорът му е в нарушение и на знак задължително на дясно, завил вляво като така влязъл в еднопосочно и съответно в насрещното движение.

При проверката на документите се оказало, че водачът на кола е без гражданска отговорност и изтекло свидетелство за управление. Двамата му спътници пък дори не успели да покажат документ за самоличност. Шофьорът отказал да бъде тестван и за употребата на алкохол или наркотични вещества, не дал и кръвна пробра. Затова и групата е отведена в местното полицейско управление.

В хода на процедурата по съставяне на акт по Закона за движение по пътищата, Симон грабнал шофьорската си книжка, изритал здраво полицая в крака и побягнал навън.„Ударът беше много коварен, с цел да ме парира, за да не мога да тръгна след него", разказа потърпевшият полицай. Впоследствие беглецът е задържан в района на полицейското управление.

При задържането продължил да буйства, оказал съпротива, заради което е окован с белезници. Агресорът е познат на силите на реда с предишна проява за управление на МПС след употреба на алкохол. В петък съдът му определи мярка „Задържане под стража".

Юристи коментираха, че отказът да бъде тестват за употребата на алкохол или дрога може да му коства лишаване от право да шофира за срок от 12 до 18 месеца и глоба от 500 до 1000 лв, а за нанасянето на телесна повреда на полицай - а отнесе до 3 години затвор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай