Агресивен пръч убил пастира в с. Коларово

Агресивен пръч убил пастира в с. Коларово | StandartNews.com

Карлово. Разярен пръч е нападнал и умъртвил 69-годишния пастир Евтим Илиев в петричкото село Коларово. Животното, за което се грижел козарят, го убил във вторник вечерта в кошарата край селището. В събота агресивното четириного потроши и колегата на покойника - 60-годишния Милчо Кирилов, който е настанен в МБАЛ "Рокфелер" - Петрич с тежки травми на ребрата и единия крак.

„Имало е свидетели на второто нападение. Затова привечер заклахме този пръч. От полицията дойдоха и взеха главата и копитата му. В стадото има още един пръч, но той не е агресивен и няма рога", заяви кметът на Коларово Атанас Гошев. Пострадалият Кирилов е един от разпитаните за смъртта на Илиев. Втората атака на животното, този път срещу него, свали подозренията от пастира и потвърди версията, че убиецът е пръч.

„Ние работим по всички възможни версии. Назначени са експертизи, чакаме резултатите от тях и тогава прокуратурата ще излезе с официално съобщение. По случая е образувано досъдебно производство за убийство срещу неизвестен извършител", уточни шефът на ОД МВР – Благоевград комисар Георги Костов.

Миналия вторник Евтим отишъл да нахрани животните, заключени в кошарата, но не се върнал у дома. На следващия ден сутринта жена му го намерила мъртъв, парите в джоба му били непокътнати. Заради следите от насилие по тялото близките спряха погребението на Илиев, насрочено за 12,00 часа в четвъртък, направена бе аутопсия на трупа, а тъжният ритуал се състоя 7 часа по-късно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай