Ало- измамници с нов удар за 800 лв.

 Ало- измамници с нов удар за 800 лв. | StandartNews.com

Благоевград. Телефонните измами в Пиринско продължават с пълна сила. В РУП – Сандански около 18:30 часа в сряда е получен сигнал от 82-годишна жена от града. Пенсионерката съобщила, че около 17:00 часа на същата дата по телефона й се обадил непознат мъж. Той се представил за лекар и й обяснил с разтревожен глас, че дъщерята на бабата е със счупен крак. Казал й, че за лечението й е необходимо около 8000 лева.

 

Възрастната жена обаче имала парите, но прибавила към тях две златни халки и два златни пръстена. Парите и бижутата предала на явилия се на уговореното място мъж. По случая е образуван заявителски материал.

 

Два дни по-рано криминалисти разобличиха и арестуваха столичанка за телефонна измама, извършена в Сандански. Задържана бе 28-годишната М.Д. . Тя успяла да излъже 72-годишна жена от курортния град на 1 август миналата година, като й прибрала 1700 лева. На столичанката бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража" за 72 часа с прокурорско постановление. По случая срещу нея е образувано досъдебно производство.

 

На 18 февруари 79-годишен мъж от Благоевград бе ужилен с огромна сума от телефонни измамници. Мним лекар му съобщил, че е необходима голяма парична сума за поставяне на златни пирони на счупения крак на дъщерята на стареца. Наивният дядо предал на измамника 13 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай