90 млн. лв. за Околовръстното

90 млн. лв. за Околовръстното | StandartNews.com

Западната дъга на столичния Околовръстен път ще струва близо 90 млн. лв. без ДДС. Такава е офертата на компанията "Трейс Груп Холд" АД за изграждане на 5,5 километровото трасе.

Компанията е единственият кандидат, допуснат до отваряне на ценовите оферти. Останалите 7 участника в търга за строителство на шосето са отстранени заради непълни документи или несъответствие на техническите оферти с изискванията на конкурса, обясниха от пътната агенция.

Проектът е предложен от ведомството за финансиране от ОП "Транспорт" през следващия програмен период.

Шестима искат да строят метрото до "Хладилника"

Шестима кандидати подадоха оферти за строителство на метрото от бул. "Джеймс Баучер" до кв. "Хладилника". Участъкът е дълъг 1301 метра. Така подземната железница ще излиза на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна". Прогнозната стойност е 60 млн. лв., осигурени от спестени средства от продължението на метрото в кв. "Младост" до Бизнес парка и до летището. Първата оферта е на обединение "Адвал-Гео", в което влизат "Адвал" и "Геострой". Вторият участник е турската "Доуш", а третият - обединение "Метро Черни връх 2013", съставено от "Станилов", Метропроект-Прага и "Джи Пи груп". Четвъртото предложение е на обединение "Енерго Черни връх" с водещ партньор "Енергоремонт холдинг" и италианската "Икс Гранди Лавори" АД. Петият участник е обединението "Черни връх". В него влизат "Трейс Груп Холд", дъщерната му компания "Пи Ес Ай" и "Инжпроект ". Последният участник е сдружение "Метро Витоша 2013", в което са испанската "Геа 21" и българските "ПСТ Холдинг" и "Монолит"-София. Крайният срок за избор на изпълнител е 30 септември. Плановете на Столична община са най-късно през есента да започне строителството на участъка и той да бъде пуснат в експлоатация през 2015 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай