9 часа вино на площада. Голям празник

Пловдив ще наслаждава на мавруда

9 часа вино на площада. Голям празник | StandartNews.com

9 часа вино на корем ще се лее под тепетата. Голям празник започва на площад "Централен" днес в 12 часа. Той ще е посветен на най-българското вино - мавруда. Градският винен фестивал - Urban wine fest Plovdiv, се провежда в партньорство с Община Пловдив, съобщи „Марица”. За гостите на фестивала организаторите са подготвили богата селекция от над 35 български вина от местни сортове. Те ще са комбинирани с кулинарни вкусотии от различни региони и градове на България.

Urban wine fest Plovdiv ще се случи под звуците на Духовия оркестър, пловдивския саксофонист Димитър Ангелов и подбрана музика от DJ Manev. Шеф Чакъров и Кулинарна лаборатория, които отговарят за мезетата, ще акцентират върху съчетанието на вината от местните сортове с ястия от фермерски продукти. Ферма, която предлага биопродукти, ще покаже на  посетителите ястия от района на Южен Сакар.

С помощта на винените професионалисти гостите на Urban Wine Fest - Пловдив, ще преоткрият не само сорта Мавруд, но и много други нетолкова познати български сортове от утвърдени винопроизводители от цяла България. Входът за Urban Wine Fest - Пловдив, е свободен. Консумацията ще се заплаща на място.

Ценителите могат да дойдат на феста със собствена винена чаша за дегустация. Гостите, които нямат такава, ще могат да си закупят на място или да ползват чаша срещу депозит. Организаторите напомнят, че събитието не е подходящо за лица под 18-годишна възраст.

Винената фиеста ще продължи от обяд до 21 часа. С нея ще бъде отпразнуван Международният ден на мавруда. Празникът, посветен на този местен сорт, е по инициатива на Българската асоциация на винените професионалисти и се провежда под патронажа на министъра на туризма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай