75 лв на ден за берачки на ягоди

75 лв на ден за берачки на ягоди | StandartNews.com

Разград. 200 българки ще могат да си намерят работа тази година в ягодовите полета на Испания. Агенцията по заетост търси да наеме жени от Разградско, Силистренско, Търговишко и Русенско, които да помагат на фермерите в Иберийския полуостров.
Офертата идва от провинция Уелва. Изискванията на работодателите са в ягодовите ниви да влязат здрави берачки на възраст между 20 и 45 години, които имат опит във фермерската работа. Няма да бъдат наемани работнички, които се оплакват от болки в ставите, имат колебания в кръвното налягане или страдат от алергии. Медицинските прегледи, които ще установят здравословното състояние на кандидатките, са задължителни, обясниха от службата по заетост.
Тези, които отговарят на условият, ще работят с трудов договор по 39 часа седмично. Те ще получават по 37,17 евро на ден. Надницата доближава 75 лева чиста ставка като квартирата се осигурява от работодателя, ферметът ще плати и част от разходите по пътуването.
Кандидатките, които искат да берат ягоди в Испания, трябва да подадат заявките си до 15 януари в бюрата по труда в четирите области от Североизточна България, напомнят от службата по заетост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай