7,4 години затвор за хероин

7,4 години затвор за хероин  | StandartNews.com

Окръжният съд в Кърджали осъди 30 –годишният Найден Л. от Кърджали на 7,4 г. лишаване от свобода при строг режим и глоба от 20 000 лева за придобиване, държане с цел разпространение и пласиране на високорисково наркотично вещество – хероин при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

По делото на 3 години условно с 5 години изпитателен срок и 10 000 лева глоба е осъдена и Минка В. на 27 г. също от Кърджали, за това, че на 27 август 2015 г. е придобила и държала с цел разпространение високорисково наркотично вещество в съучастие с Найден Л.

Найден Л. и Минка В. живеели на съпружески начала. По делото е установено, че хероинът бил разпространяван от Найден Л. на различни места в Кърджали, които са намирали близо до дома му - край чешма до бившата консервна фабрика, пред къщата му, до жилищен блок, до бензиностанция. Клиентите поръчвали наркотика по телефона.

Двамата обвиняеми са се признали за виновни, а делото е било разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие по искане на подсъдимите, позволяващо намаляване на определеното от съда на Найден Л. наказание от 11 години лишаване от свобода с една трета, или след редукцията от закона – лишаване от свобода за срок от 7 години и 4 месеца.

Присъдите могат да се обжалват или протестират пред Апелативен съд-Пловдив, като Найден Л. остава с мярка за неотклонение "задържан под стража".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай