3 фитнеса на открито край морето

3 фитнеса на открито край морето | StandartNews.com

Варна. 3 фитнеса на открито с безпратни уреди  на крайбрежната панорамна алея край морето ще има за варненци и летовници за новия туристически сезон."Холдинг Варна" АД започва възстановяването на асфалтовото покритие на така известната Станчова алея ,която води до Карин дом.
Ще  бъде поставено  и алейното осветление , предпазните огради, както и  пейки за отдих,това обяви изпълнителният директор на холдинга Милчо Близнаков.Цялата алея с дължина 1100 метра и широка 5 м ще бъде облагородена и озеленена.В 10 точки ще има възпоминателни знаци на известни спортисти.
Тепърва ще се уточнява дали имената ще са варненски ,национални или на световни майстори на спорта ,за да не се дублира идеята с тази за алея на ол импийските ни медалисти ,която е проектирана за Двореца на културата и спорта.

Продължава протиеерозизонното укрепване на скат зони А ,В и С от мащабния проект „Алея първа”.Укрепителните работи по рисковия участък със свлачища и срутища  започнаха през март ,м.г. и до края на декември са глътнали 15 млн.лева ,похарчени от холдинга по поетите ангажименти.Самото укрепване  на ската ,което по срок е 15 месеца ,ще струва общо 17-18 млн.лева.А инвестициите в проекта Алея Първа са общо за 73 млн.лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай