31- метрова стена убила багериста в Кърджали

31- метрова стена убила багериста в Кърджали  | StandartNews.com

Около 31- метрова стена е паднала върху кабината на багера, в която е бил работникът, това съобщи директорът на Инспекция по труда Кърджали Ангелина Бабунска по повод тежкия инцидент в бившия ОЦК Кърджали, при който загина багерист. Тя уточни, че са изискани от управителя на фирмата подизпълнител да предостави необходимите документи, като един от важните е планът за безопасност за работа.

Багерът е работил при срутване на стар цех за производство на олово. На този етап се изяснява защо сградата не е взривена, а е използван по – опасния способ с разрушаване с багер. Окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов съобщи, че е образувано досъдебно производство по чл. 123 ал.1 от Наказателния кодекс, който визира причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно- регламентирана дейност, представлаваща източник на повишена опасност.

От Регионалния пресцентър на ОД на МВР Кърджали съобщиха, че сигналът за срутила се част от сграда в бившия „Оловно цинков комплекс" в Кърджали е подаден на 26 септември в 16,30 часа на тел 112. Няколко часа продължи спасителната акция по разчистване на отломките. В нея участваха два екипа на пожарната и 8 огнеборци, също един спасителен автомобил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай