18-годишна прокарала в обръщение фалшиви 200 евро в Кърджали

18-годишна прокарала в обръщение фалшиви 200 евро в Кърджали  | StandartNews.com

Кърджали. 18-годишна прокарала в обръщение фалшиви 200 евро в казино в Кърджали, съобщиха от ОД на МВР Кърджали. Младата дама е била задържана от полицаи. В рамките на специализирана операция служители на реда от РУП-Кърджали извършили проверка в заведението тази нощ около 1,30ч. По време на проверката се изяснило, че посетителката е обменила 200 евро. След извършен оглед от експерт се установило, че валутата е фалшива и банкнотата е иззета.

Образувано е досъдебно производство за прокарване в обръщение на подправени парични знаци. От полицията в Кърджали съобщават също, че криминалисти са разкрили за няколко часа кражба от магазин в село Люляково. Двама мъже са задържани в полицейското управление. В търговския обект било проникнато през изкъртен елемент от метална стена и били откраднати хранителни стоки, ваучери, монети.

След издирвателни действия полицаите задържали извършителите двама на възраст 20 и 21 години. От автомобила, с който са пътували лицата, са иззети откраднатите стоки и пари. Образувано е досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай