15 нехайни стопани са дадени на съдия-изпълнители

15 нехайни стопани са дадени на съдия-изпълнители    | StandartNews.com

Момчилград. Зачестяват случаите на пуснати на паша без надзор селскостопански животни в Момчилград, съобщиха от общинска администрация. Оттам всекидневно приемат сигнали и жалби от граждани в тази връзка.

Само през последните две години са образувани над 40 наказателни процедури по наредбите за поддържане и опазване на обществения ред и за реда и условията за отглеждане на селскостопански животни на територията на община Момчилград. Десет от нарушителите са изплатили доброволно наложените им глоби. 15 нехайни стопани са дадени на съдия-изпълнители. Рекордьор е системен нарушител, платил глоба в размер на 1600 лв.

Община Момчилград възнамерява да не предоставя земи от общинския поземлен фонд на земеделски стопани за кандидатстване по Европейски програми, ако системно нарушават реда и условията при отглеждане на селскостопански животни. „Оттук нататък ще бъдем още по-безкомпромисни към нарушителите на реда. Ще продължим да насърчаваме животновъдите ни да кандидатстват за субсидии, но толерансът ни ще бъде към тези, които наистина отглеждат животни и спазват стриктно наредбите на общината", заяви градоначалникът Акиф Акиф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай