13 спрели тока на родилното в Бургас

Полицията разби канала за кражба на кабели

13 спрели тока на родилното в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Тринайсет мъже от кварталите „Горно Езерово” и „Победа” са арестувани във връзка с няколкото кражби на електрически кабели от Бургаската болница. Преди седмица набезите им спряха тока в родилното отделение. Доказано е, че преките извършители са влизали в болницата през вентилационна шахта.

Арестувани са и изкупвачите на откраднатите кабели. Те са двама мъже, на 34 и 39 години, служители на фирма „Метал плюс”, също от квартал „Победа”, с клон в местността „Капчето”. На всички са повдигнати обвинения и са с постоянна мярка „задържане под стража” за 72 часа.

При едно от поредните им кражби спря електричеството в родилна зала. Тогава те отмъкнали един от захранващите кабели на здравното заведение. Апашите копали на няколко метра от болничния корпус и докопали дълъг меден проводник. За нещастие се оказало, че по него тече тока за родилната зала и отделението, където са настанени майките.

"Действително инцидентът е неприятен, но не е имало никакви проблеми за пациентките. Веднага след като е прекъснало електричеството, дежурният екип е включил аварийното захранване. Всъщност родилното отделение е останало само за няколко минути без ток", коментираха тогава от корпуса. Когато крадците "дръпнали шалтера", в родилната зала е имало две бъдещи майки. Те са родили същата вечер без никакви проблеми живи и здрави бебета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай