13 IT специалисти искат да работят в Песочница

13 IT специалисти искат да работят в Песочница | StandartNews.com

13 IT специалисти от страната са изявили желание да се преместят в село Песочница, община Берковица, и да работят за своите чужди работодатели оттам, съобщи адвокатът Даниел Каменов от сдружението "IT село". В началото на септември сдружението обяви Песочница за първото компютърно село у нас и покани програмисти и други специалисти по информационните технологии да се заселят в него.

13-те специалисти са поискали от общинския съвет в Берковица да им отреди терени, на които да си построят къщи, за да заживеят постоянно там. Къщите ще бъдат от леки конструкции и само с природни материали. Някои ще имат покриви от слама.

Бъдещите заселници се интересуват само от вида на интернета и от сигурността за своята техника и жилища. По тази причина сдружението вече постави бариера на входа на селото. Жителите на Песочница, които са 16 души, са снабдени с дистанционни устройства, с които бариерата се вдига. Гостите са длъжни за това да натискат бутон, с който преградата се вдига. Те обаче стават обект на наблюдателна камера. Поставена е заради мургави крадци от Берковица, които обикалят необитаемите къщи и задигат имущество, жици и друга плячка.

Решен е и въпросът с интернета. VIVACOM осигурява безвъзмездно на Песочница сателитен симетричен интернет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай