10 на сто спад в нощувките прогнозира Албена

10 на сто спад в нощувките прогнозира Албена | StandartNews.com

Спад с 10 на сто на нощувките прогнозира Албена за този летен сезон, съобщи пред журналисти търговският директор на компанията Маргита Тодорова. „Спадът на руски пазар въпреки всички плюсове не може да бъде компенсиран. Имаме ръст на записвания от Германия, Бенелюкс, Скандинавските страни, но това няма да е достатъчно", обясни тя.

"Руските туристи са 30 % от гостите на Албена. На руски пазар за нас спадът е 60 на сто. Надяваме се и работим за увеличаване на другите пазари, като и ние както и много колеги разчитаме на записвания в последната минута. Работим активно и на български пазар. За нас той винаги е бил във фокус. От понеделник стартираме нови програми като ще предлагаме 6 нощувки при резервирана почивка от 5 нощувки", заяви още Тодорова. Тя добави, че от 1 юни врати ще отвори най-новия комплекс на компанията „Бялата лагуна", който ще е от нов тип, като там ще се предлага услуга клубен тип. Основно комплексът ще работи със скандинавски туристи. Инвестицията, която Албена направи е в размер на 40 млн. лв. Тя изрази надежда до започване на активния сезон да бъде направена корекцията на река Батовска, за да се предпази курортът от нови наводнения.

„Направихме ремонт на хотел „Гергана", като изградихме нова рецепция и фоайе и хотелът ще отвори врати, като посреща немски туристи. Ние финансирахме плана за корекцията на реката и очакваме бързата реакция на институциите, като инвестицията за това е 380 хил. лв.", обясни още Тодорова.

В по-дългосрочен план туристическата компания смята да изгради голф игрище в близост до курорта с 18 дупки, добави още търговският директор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай