Влюбени разменят халки под водата

Център "Deep Blue" в Слънчев бряг приема заявки и за ЧРД

Влюбени разменят халки под водата | StandartNews.com

Бургас. Влюбени авантюристи вдигат екстравагантни сватби на дъното на морето в Слънчев бряг. Подводното вричане е най-новата годежарска мода сред туристите.

Няколко двойки вече са минали под венчило на морското дъно екипирани с неопрени, акваланги и кислородни бутилки. Пълното снаряжение за сватбата излиза около 20 кг на гърба, заедно с водолазен компютър, който е задължителен. Удоволствието до поискаш ръката на любимата си сред рибите излиза 200 лева. Необичайните церемонии се предлагат на Южния плаж в Слънчев бряг точно пред "Какао бийч".

Главен организатор на мокрите купони е водолазен център Deep Blue. Ритуалът под вода няма силата на официален брак, но пък за сметка на това е много атрактивен. Тържеството включва всички атрибути, присъщи на истинския годеж. Влюбените разменят халки, изричат брачни клетви, доколкото могат да го направят през подводните маски, а след това отварят бутилка шампанско. По понятни причини наздравицата е символична. На подводните брачни церемонии могат да присъстват и гости. Всички обаче задължително преминават кратък курс на обучение и инструктаж за безопасност. С годежарите на дъното задължително влизат поне двама инструктори от водолазната школа и един асистент, чиято задача е да ръководи церемонията.

Напоследък подводната мода е завладяла и рождениците. От водолазния център съобщиха, че за този месец вече са приели две заявки за подобни партита. Освен екипировката организаторите осигуряват и фотограф, който запечатва на лента атрактивните празненства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай