ВИДЕО: Новият хит в САЩ - български плетени обувки

ВИДЕО: Новият хит в САЩ - български плетени обувки | StandartNews.com

Трима американци се влюбили в... български плетени обувки и решили да намерят място на американския пазар за "откритието" си. Започва малко като приказка, но вероятно повечето от вас все още си спомнят леките проветриви обувки, станали ни толкова любими, че сме скъсали не един чифт.

За да постигнат целта си Джеф Лайън, Тайлър Нелсън и Тревър Нелсън изготвили своя проект и от платформата на известния сайт за набиране на финансиране на различни креативни проекти KickStarter го представили с надеждата да съберат достатъчно финансова подкрепа.

Така и станало. В първите дни на 2014 г. кампанията за набиране на средства бе обявена за успешна, след като тримата американци успяха да достигнат първоначално набелязаната цел от 10 000 долара.

Обувките носят култовото име „Бос" (Bös Footwear, made in Bulgaria), вдъхновено от чувството, когато ги носиш, и за първи път се представят на пазара в САЩ. Те са с анатомична подметка и са изплетени на принципа на рибарска мрежа. Така удобният модел се предлага в три цвята – черен, бежов и комбинация от черно и бяло. Моделите са направени както за мъже, така и за жени. В промо клипчето на младите бизнесмени подробно е обяснена и анатомичната структура на българските обувки, като при представянето на марката „Бос" се акцентира силно върху българския им произход.

„Вярваме, че всяка държава по света има уникални продукти. Нашата цел е да ви ги представим. Първото ни съкровище, обувките „Бос", идва чак от България. Тези обувки са популярни в страната повече от 20 години и е време останалият свят също да им се наслади", споделят тримата американци.

Бизнес-идеята хрумнала на едно от момчетата, след като известно време прекарал в Пловдив. Това разказва самият той, като добавя, че удобните обувки се правят в гр. Пловдив, шестият най-древен град в света. Производството им се осъществявало изключително и само в България и оттук се доставяли до Америка и до целия свят, обясняват авторите на идеята. Те имат амбиции да превърнат „Бос" в едни от най-разпространените обувки по света.

Любопитна подробност е, че всеки, спомогнал за финансирането на проекта им, както и всеки поръчал си чифт плетени обувки, получава и подарък комплект мартеници, заедно с допълнителна информация за традиционния български обичай.

Обувките вече са в продажба на цени, стартиращи от 39 долара и в различни комбинации с други продукти, като достигат над 140 долара.

Повече интересни подробности за проекта им в Kickstarter, можете да прочетете ТУК , а ТУК е сайтът на "Бос".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай