ВИДЕО: Американски актьор събра 133 хил. лири за кучешки приют у нас

Келън при посещението си в приюта на Animal Rescue

ВИДЕО: Американски актьор събра 133 хил. лири за кучешки приют у нас  | StandartNews.com

Звездата от "Здрач" (Twilight) Келън Лъц, който миналата година посети България за снимките на филма "Херкулес", а по-рано и за "Непобедимите 3", е събрал 133 330 британски лири за построяването на приют за 500 кучета у нас, съобщи Ню мегъзин.

По време на престоя си в България актьорът видял много бездомни кучета по улиците на София и решил да предприеме нещо за спасяването им, тъй като почувствал страната ни много близка и се влюбил в традициите и природата ни. Той посетил и приюта Animal Rescue Sofia (Спасение за животни), след което дал старт на кампанията си за набиране на средства, разпространявайки специално видео за бездомните кучета в София, с кадри от улиците на града и посещението му в приюта. 

"След като видях толкова много бездомни кучета в България, аз и колегите ми от актьорския състав на "Херкулес" не можехме да останем безразлични и да не направим нещо, за да подпомогнем приюта Animal Rescue Sofia", споделя Лъц в свой пост на страницата си във Фейсбук.

Съдейки по снимките, които актьорът е споделял в социалните мрежи, най-любимите му места у нас са Старият град в Пловдив, Рилският манастир и Черноморието ни. Докато снимал в България, американецът дори се включил в протестните шествия пред Парламента и подкрепил исканията на българите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай