Туристи откриха лечебна луга в Иракли

Скален прах мори ревматизъм и псориазис

Туристи откриха лечебна луга в Иракли | StandartNews.com

Бургас. Туристи полудяха по нечувано лекарство, което добиват сами от скалите в местността Иракли.

Летовниците се кълнат, че илачът цери ревматизъм и всякакви ставни болежки. Освен това било незаменимо в борбата с псориазис и кожни гъбички, помагало даже и при безплодие.

Почиващите тук приготвят сами вълшебното мазило от меките скали по крайбрежието. Парченце скален къс с големината на орех е достатъчен за една СПА-процедура. Скалната луга се стрива на прах, а след това се смесва с морска вода и малко пръст от морското дъно.

Със саморъчно приготвената паста летовниците се мажат от глава до пети и стоят колкото могат да издържат под слънцето. След това продължават терапията с морски бани. Минералното мазило излиза абсолютно безплатно, а всички които са го опитали твърдят, че са уморили поне десетина ставни и кожни болести.

Дамите пък се кълнат, че скалната луга подмладява кожата с десет години. Чудодейният лек вече е хит сред родни и чужди туристите като безплатен СПА-център на открито. Славата на новото природно лекарство се разнася от уста на уста и заради него в Иракли прииждат летовници от цялото Черноморие. Никой не знае какво се съдържа в скалната луга и дали неистина е лечебна, но е факт, че тя става все по-популярна сред туристите. Наемателят на плаж „река Вая", който граничи със скалните образования е твърдо решен да разгадае тайната на камъка и заяви, че ще изпрати късче за анализ в БАН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай