Сандра Бълок дели мегдан с богатите мъже в Холивуд

Сандра Бълок дели мегдан с богатите мъже в Холивуд | StandartNews.com

"Железен човек 3" е най-касовият филм за 2013-а с приходи от 1,2 милиарда щатски долара. Но това не е достатъчно да постави звездата от лентата Робърт Дауни-джуниър на първа позиция в списъка на най-касовите актьори, която "Форбс" публикува преди ден. Бившият кечист Скалата-Дуейн Джонсън го детронира, оставяйки го втори. Той стана номер едно благодарение на "Бързи и яростни 6", който донесе 789 000 милиона долара от световния боксофис, плюс G.I. Joe и Pain & Gain. Общата сума, която филмите със Скалата са заработили, е 1,3 милиарда. Със задаващата се седма част на хитовия екшън догодина Джонсън изглежда отново ще е начело на списъка. Той опъва мускули и като митологичния герой Херкулес - също бъдещ хит.

"Бързи и яростни 6" издигна още двама актьори в списъка с най-доходоносните - Вин Дизел и покойния Пол Уокър. Дизел заема четвърто място с 887 милиона. "Ридик" с негово участие донесе само 98 милиона, но това беше достатъчно да изпревари колегата си Уокър. Наскоро починалият актьор е шести благодарение на "Бързи и яростни 6".

Класацията на "Форбс" се базира на това колко милиони са донесли в световния боксофис филмите на всяка звезда. Робърт Дауни-джуниър е втори, въпреки че е спечелил 75 милиона. Той има и няколко "по-малки" филма от "Железен човек", които излизат догодина. Получи още един тлъст хонорар - за Avengers: Age of Ultron през 2015.

Трети в класацията е Стив Карел. "Аз, проклетникът 2" беше голям хит тази година, донасяйки 919 милиона долара. Поредицата като цяло е осигурила 1,4 милиарда приходи и третият филм е на път. Карел също така участва в The Way Way Back и в The Incredible Burt Wonderstone, който не успя да възвърне производствения си бюджет, но прибави 22,50 милиона към боксофиса. И така Карел е трети с 964 милиона долара.

В целия списък има само две жени - Сандра Бълок на пета позиция и Дженифър Лоурънс на последната - десета. Бълок имаше два големи хита тази година в много различни жанра. "Гравитация", където си партнира с нейния добър приятел Джордж Клуни, донесе 230 милиона в световен мащаб. Сигурно ще получи и номинация за "Оскар". "Нежна полиция", където тя изговаря няколко думи на български език, е регистрирала 230 милиона в зелено.

Били Кристел е на седмо място със 743 милиона заради анимационния филм Monsters Unviersity, най-успешния в кариерата му от финансова гледна точка. Същата лента нареди Джон Гудман след него. Крис Хемсуърт е девети със 701 милиона заради хита "ТОР: Богът на гръмотевиците" и "С пълна газ" (Rush).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай