Първият "скандал" на Бил де Блазио – яде пица с вилица

„Вилицагейт" е съпроводен предимно с хумор, но „истинските нюйоркчани" посочват, че пица се яде с ръце

Първият "скандал" на Бил де Блазио – яде пица с вилица | StandartNews.com

Ню Йорк. Новият кмет на Ню Йорк Бил де Блазио почти скандализира жителите на града, след като беше засечен в нюйоркски ресторант да яде пица с нож и вилица. Медиите, блогове и потребители в социалните мрежи от ден се занимават основно с „вилицагейт", както стана популярен случаят.

Някои от тях обявиха това за първия скандал на де Блазио, който от първия си ден като кмет в началото на годината беше конфронтиран с доста по-сериозен проблем, а именно рекордният студ и сняг в града му.

Полярният вихър не успя особено да разклати кмета, но стилът му на ядене на пица е на път да го направи.

„Истинските нюйоркчани не ядат пица по този начин. За 21-годишната си практика не съм виждал някой да яде с вилица и нож", критикува собственик на ресторант в американския мегаполис.

В интернет веднага започнаха да се публикуват снимки на предишественици на де Блазио като Майкъл Блумбърг, Руди Джулиани, Дейвид Динкинс, Джон Линдзи - на които те ядат пица както трябва - с ръце.

Местно списание определи поведението като „бедствие".

В Twitter също заваляха коментари: „Казахме ви, че си избрахте комунист", „Така става като избереш фен на Ред Сокс за кмет", „Премливо е също така да си пиеш кафето с лъжичка", „А аз ям пица единствено с монокъл на окото".

Де Блазио беше атакуван и от репортерите, на които обясни, че начинът му на ядене на пица е свързан с италианския му произход.

„Там е характерно пицата да се яде с вилица и нож. Бил съм много пъти в Италия", обясни кметът и добави, че конкретното парче пица, което са му сервирали в петък, е имало „твърде много плънка".

New York Times обаче отбелязва, че това не е първия кмет със странности в хранителните навици. Майкъл Блумбърг например си пиел бирата с лед. Wall Street Journal пък припомня, че същия гаф преди години са направили Тоналд Тръмп и Сара Пейлин, които също бяха заснети да ядат пица с вилица и нож.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай