Митко Павлов: От мацките в екипа губя фокус

Раздавам се на 100% за предаването, вече купонясвам само уикенда

Митко Павлов: От мацките в екипа губя фокус | StandartNews.com

Разбирането за прайм тайм е на път да се промени напълно, след като едно от най-свежите вечерни толк шоута "Комисията Павлов" посреща зрителите на TV7 точно в полунощ. От новия телевизионен сезон водещият Димитър Павлов живее в приказката за Пепеляшка, а екипът му - начело с главния редактор Марта Евтимова, внесоха доста промени по формата. Вкараха нови свежи рубрики и две едрогърди хубавици - Джулияна Гани - Мис Силикон, и Габриела Радославова - откритието на екипа. Те ще са помощнички на Павлов всеки четвъртък в рубриката "Мис Колегия". Какво още се е променило с третия сезон на предаването и кой ще гадае по "Топките Павлови", попитахме самия водещ.

- Супер "нестандартният" въпрос - какви промени направихте в "Комисията Павлов" в новия сезон?

- Различното е, че махаме госта от появяване пет пъти седмично за сметка на нови рубрики, които да придадат малко свежест. Гостите се въртят еднакви навсякъде и искаме да имаме ексклузивитет. Затова са сведени до два пъти седмично - в понеделник и сряда. Ще обръщаме по-голямо внимание на интернет с новите рубрики. Имаме "Мис Колегия", което е основно перо в четвъртъчния ни брой. Това си е нашата Колегия, която да раздава мнения и съждения по всякакви теми от живота.

- Тази "Мис Колегия" е впечатляваща - ти ли я избра, с кастинг на тъмно ли ги поканихте?

- Идеята е на екипа, изцяло реализирана от редактора на предаването - Марта Евтимова. И кастингът е нейно дело. Прекрасна, едрогърда редколегия, която е петимна по всички теми. Ако една брюнетка и една блондинка не могат да ти кажат кое е най-важното за държавата, кой?

- Разконцентрираш ли се от красиви жени в студиото? Случвало ли ти се е да загубиш звук и картина?

- Чак звук и картина, не. Но се разконцентрирам, да. Ужас е. Стоя, гледам и редакторът ми вика в ухото, че стоя като мумия, а трябва да задавам въпроси. Случвало ми се е няколко пъти. Но няма да казвам с кои дами, за да не обидят останалите. Мъж съм, нормално е.

- А как работиш с Мис Колегията?

- Лесно. Те са колежки, а колегите сме безполови.

- Започна ли вече да се чувстваш като Пепеляшката на ТV7 с това излъчване в полунощ, или просто новият стартов час е начинът ви безнаказано да показвате неща, забранени за деца?

- Определено новият час дава свобода на изказа. Такава, която сме сдържали заради СЕМ и по-младата аудитория в 22 часа. Не става въпрос за цинизми, а за по-освободена фраза и материали, които съвсем резонно нямат място в по-ранен час. А ако се превърна в тиква в някой от следващите броеве, значи съм Пепеляшка.

- Имал ли си наказания от СЕМ до момента?

- Да, но парадоксалното е, че ми се е случвало в "Меджик ФМ". BSS media group имат акт за сутрешния ми блок. Актът беше абсурден. По този акт телевизия като "Алфа" или "Скат" не би трябвало да съществуват, но това си е решение на СЕМ, което нашите юристи обжалват, доколкото знам.

- За какво те глобиха?

- Бяха изпратили една страница цитати. Все абсурдни. Пазя си го вкъщи този акт, но не се сещам един конкретен.

- А тези "Топки Павлови" що за чудо са?

- Това е една от любимите на целия екип рубрики. Имам си две големи топки и голяма свещ. Чрез тях правя "предсказания" за бъдещето. Който е гледал и си мисли, че топките и свещта са ясновидска инсталация, наподобяваща фалос, се лъже. Имаме и регионален преглед на печата, в който ще обръщаме внимание на вестниците, на които никой не обръща внимание. Прекрасни заглавия като "Врачанската слива - пак е най-евтина" не трябва да се подминават.

- В полунощ хората обикновено са на маса или под нея. На теб няма ли да ти липсва малко купонът, предвид че всяка сутрин ти се налага да ставаш рано и за сутрешен блок в радиото?

- Не, отдавна не ми липсва. Имам друг режим. Пък и ако ми залипсва много купонът, го организирам и спира да ми липсва. През седмицата рядко се отпускам вече.

- Всяка вечер караш хората да се смеят с всевъзможни щуротии. Такъв ли си и в личния живот? Или и при теб е валидно, че клоунът винаги е тъжен?

- Определено се изморявам зверски след снимки, защото раздаването е на 100%. Прибирам се изморен, нервен понякога. Изкарвам си го на най-близките от време на време, защото си изпускам нервите. За което съжалявам ужасно. Иначе не бих казал, че съм душа на компанията или поне в нашата всеки дърпа кокала към себе си и сме много индивидуалности - които е хубаво, че се разбират някак вече 20 години. Умерено се правя на интересен.

- Малко хора са изчитали докрай надписите след "Комисията Павлов" и знаят, че си част и от сценарния екип. Колко значима част си и докъде сценарият е твой?

- Бих желал да съм по-голяма част, но за това трябва да оставя радиото, защото няма да ми стига физически времето. В момента предлагам неща на екипа, пренаписвам някои неща, ако смятам, че са по-удачни за мен с моя почерк. Иначе гледам да си се занимавам с анонсите и пълният поглед върху сценария да е мой преди финалния преглед от редактора. В общи линии с Марта се работи прекрасно, защото не е ревнива на тази тема, както и сценаристите, за които предполагам, че не съм мечтаният водещ. Но просто съм свикнал да пиша, правя го и в момента за списания. Това ме прави малко по-труден водещ, защото не мога да интерпретирам изцяло чужди думички и държа да са ми минали през окото.

- Доста често сипеш огън по Волен Сидеров. Досега той не е ли реагирал на твоите изяви в ефир?

- Няма за какво. Ние правим сатира и във фокуса ни са всички, които по някакъв начин са в общественото внимание. Да, в края на миналия ни сезон той попадаше често в предаването и сме получавали гневни писма от ПР екипа му. Но Волен изчезна от юни насам. Абе къде е Волен?

- Предаването е изпълнено с политическа сатира, а ти доколко се интересуваш от политика?

- Сложен и дълъг въпрос. Можем да запълним поне 3 интервюта само с данъчните облекчения. Хубаво е човек да е сетивен за нещата, които се случват тук и сега. Ако живее тук. Ако иска да живее тук. Защото ценностите са изменени тотално, но ние сме виновни за това и само ние можем да върнем нещата в правия път. Това не става с мрънкане, с пешеходене или с празнодумие по медиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай