Мъглиж с голям рок фест на 7 септември

Мъглиж с голям рок фест на 7 септември | StandartNews.com

Мъглиж. Рок фестивалът „We are going to Мъглиж" (7 септември), който се провежда за първи път тази година, ще стартира със солиден line up от 9 групи от страната и чужбина. Регионът ще бъде представен от Arm The Homeless (Казанлък), Invidia и Ivo Ruev Band 69 (Стара Загора). Placid Revival са гости от Берлин, а имената на останалите групи са добре познати на рок феновете в България: The Pomorians, Млък!, Sepuko 6, Downslot и Fyeld. Първи на сцената ще се качат Arm The Homeless. Една сравнително млада група от Казанлък, която вече има няколко участия на утвърдени фестивали. На международният фестилвал в Несебър през 2011 Виктор Маринов печели първо място в категорията барабани, а на фестивала „Акад. Марин Големинов" в Кюстендил през 2012 Димитър Христов е отличен за най-добра китара. Момчетата работят усилено над нови авторски песни и на 7 септември ще представят дастойно града си.

След тях сцената ще щурмуват Invida. Стила на старозагорската банда се характеризира с доста тежък саунд, бърз и плътен ритъм и мелодични, запомнящи се китарни рифове. Гупата е позната на феновете предимно от своите клубни участия, като набира все повече популярност, най-вече в градовете Варна и Стара Загора. Възнамеряват скоро да издадът и своя първи албум, над който работят в момента. Един от любопитните факти за берлинската банда Placid Revival, е че в състава и има и българско участие.

Цветан Стоянов е един от основателите на групата и във времето, в което не се опитва да бъде новият Слаш, е преподавател по класическа китара в Университета на Изкуствата в Берлин. Групите The Pomorians, Млък!, Sepuko 6, Downslot и Fyeld са вече утвърдени имена на родната рок сцена и в Мъглиж за пореден път ще покажат своята класа пред феновете си. Последни на сцената ще се качат местните знаменитости Ivo Ruev Band 69 , които са и организатори на фестивала. Песента на групата от края на 2012 „We are going to Maglizh" ( с оригинално заглавие "We are all around" ) се превърна за кратко време в местен хит и даде името и идеята за фестивала. На място ще се събират по 2 лв. за вход, като средства ще се предоставят за възтановяване на някои исторически паметници в Мъглиж. Същото важи и за приходите от продажбата на фланелки с емблемата на фестивала. Организаторите се надяват фестивала да се превърне в част от културната традиция на региона, като за следващата година планират той дори да е в продължение не на един, а на два дни. Подробна информация ще намерите на страницата на фестивала: http://goingtomaglizh.net

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай