Лесли Грантъм - от калта до киното

Лесли Грантъм - от калта до киното | StandartNews.com

София. Лесли Грантъм, познат като "Английският съсед" заради ролята си в нашия сериал за БНТ, се мести да живее в България. Актьорът оповести новината пред британския "Мирър". Лесли останал бездомен, след като се развел със съпругата си Джейн след 31 години брак. В момента звездата от сапунената опера "EastEnd" живее в стаята за гости на свой приятел. Лесли признава, че иска да се премести в "бившата комунистическа страна", след като се влюбил в нея, докато снимал тук филма по сценарий на Мишо Вешим. "Намерих си доста приятели там. След като разводът бъде финализиран, ще се преместя. Сега съм стар човек и искам да съм някъде на топло. Наистина ми хареса в България. Трябваше да науча техния език и дори унгарски. Те казаха, че ще ме дублират, но още на първия ден от снимките проговорих на български", разказва актьорът.

Той и съпругата му имат трима пораснали синове. Лесли заяви, че обвинява себе си за раздялата им. "Много е тъжно. Аз съм виновен. Джейн няма вина. Тя е фантастична майка. Тъжно е, но трябва да продължим по пътя си. Бракът беше огромна част от моя живот и разводът е много тъжен епизод от него", изказа се той метафорично. Лесли не уточнява дали вече си е купил къща у нас и къде точно ще заживее.

Лесли оповести решението си да напусне родината точно когато направи завръщането в игралното британско кино - във филма "Acceptance" ("Приемане"), който ще излезе догодина. Това е първата му важна роля, след като беше уволнен от сериала на BBC "EastEnders" от 2004-а. Лентата разказва за застаряващ гангстер, който се връща във Великобритания, за да преследва изнасилвачите на дъщеря си. Лесли си партнира отново с колегата си "EastEnders" Били Мъри, който вече е на 71 години. "Ролята е малка, но е страхотно да се върна и да играя отново с Били. Това е превъзходен гангстерски филм", разказа Лесли пред "Мирър". Режисьорът Ричард Джон Тейлър дори го избра за роля и в следващия му филм "Vengeance" ("Отмъщение"). Лесли обяснява, че ролята му на насилник от старата школа му е помогнала да преодолее падението от "сексскандала", в който се забърка преди девет години. Тогава вестник публикува негови снимки, на които се вижда как Лесли си смуче пръста по сексуално предизвикателен начин, облечен като Капитан Хук. Всичко това се случва в гримьорна на BBC. Във видеото той също така обижда свои колеги от сериала "EastEnders", предимно колежките. "Разочаровах приятелите и семейството си. Беше грозно. Зная, че по това време ме дебнеха какво правя, но вината си е само моя. Всички се учим от грешките си и аз се поучих от тази", прави равносметката Грантъм.

В живота на английския съсед това обаче не е единственият гаф. Той носи вината за убийство на таксиметров шофьор в Германия от времето, когато е бил млад войник. За това провинение прекарва десет години в затвора. Сега казва, че мисли всеки ден за жертвата Феликс Рийз. "Това е нещо, което ще занеса в гроба", признава актьорът.

Интересната му биография го прави идеалната жертва, която обикновено търсят телевизионните продуценти. Лесли е отказал големи пари, предлагани му за участия в шоута и риалитита на малкия екран, включително и в британския "Биг Брадър". "Идват с молби при мен всяка година, но аз винаги казвам не. Телевизионният риалити боклук не ме интересува", заявява той.

Безкомпромисен е и в думите си. Критикува яростно сапунените опери и липсата на оригинален сценарий, особено поредицата, в която той участваше - "EastEnders". "Правят сюжетни линии, каквито съм правил през 1985 г. Трябва да се адаптират и променят, ако искат да оцелеят", не пести критики Лесли. В "EastEnders", който се излъчва от 1985 г. до днес, той играеше Ден Уоц до 1989-а, като се завърна през 2003-а за друга роля. На екрана той е голям сваляч, а бурната му връзка с екранна Анджи вълнува половин Великобритания. Повече от 30 милиона души, което е около половината Остров, гледат през 1986-а епизода, в който той се разделя с любимата си. "Първото ми участие беше фантастично, но когато се върнах, беше катастрофа. Правехме по четири епизода на седмица, беше като фабрика за наденици. Качеството спадна", продължава да хапе Грантъм.
Актьорът знае, че възрастта му означава по-малко роли и че не е сигурен какво ще му донесе бъдещето. "Не знам какво правя в момента. Имах страхотни приятели, но сега съм изоставен.

В такава възраст съм, когато повечето хора се пенсионират, аз живея в стаята за гости на приятел. Някои компании имат програми за възрастни хора, но наистина не искам да се възползвам от тях", неспокоен е за бъдещето някогашната звезда. Може би и заради това е решил да се премести в България. А според други слухове пък той идва у нас, защото срещнал отново любовта. "Като някой, който се е измъкнал от канавката", казва Лесли за това как иска да бъде запомнен от феновете си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай