Иконата Джоли

Иконата Джоли | StandartNews.com

Анджелина Джоли е навсякъде. Най-скъпоплатената актриса в Холивуд, в същото време безкрайно отдадена на семейството си, смела достатъчно, за да се подложи на двойна масектомия, и също постоянно да посещава раздирани от бедност и конфликти страни в Африка и Азия. Най-красивата жена на планетата има интересна биография, която започва с трудно детство и завършва с мечтания от всички жени Брад Пит. С когото двамата имат сериозен конфликт, понеже тази седмица Анджи открила книга на сциентоложката секта в шкафа на любимия.

Анджелина е родена на 4 юни 1975 година в семейството на американския актьор Джон Войт и френската актриса Маршелин Бертран.

Родителите й се развеждат, когато тя е едва на година.

Има скромно детство и често е подигравана от съучениците си заради външния си вид.

Юношеството й е по-скоро трудно и се лута между периоди на пънк и готик, когато й правело удоволствие да се самообезобразява.

Тя отказва да използва името на баща си Войт, когато започва кариерата си на актриса, за да може сама да си създаде име.

На 28 март 1996 г. се омъжва за британския актьор Джони Лий Милър, с когото се запознава по време на снимките на филма "Хакери" (развеждат се на 3 февруари 1999 г.).

През 1997-2000 година прави големия си пробив в киното с филми като "Джия", "Колекционерът", "Луди години", "Да изчезнеш за 60 секунди".

За касово най-успешни се смятат последвалите две части на "Похитители на гробници" (Tomb Raider) в които играе героинята от едноименната компютърна игра Лара Крофт.

На 5 май 2000 г. се омъжва за актьора Били Боб Торнтън (развеждат се на 27 май 2003 г.).

От 2005 г. живее с партньора си от "Господин и госпожа Смит" Брад Пит.

Анджелина Джоли е носителка на три Златни глобуса, две награди на Гилдията на актьорите и един Оскар (за най-добра поддържаща актриса за ролята си в "Луди години").

В началото на връзката им Брад Пит и Анджи не си направиха труда да официализират идилията си. Тя беше разкрита, когато Джоли обяви пред "Пийпъл", че е бременна.

Преживява много тежко смъртта на майка си, на която винаги се е възхищавала. Твърди, че именно благодарение на нея е пожелала да стане актриса.

Актрисата има десетина татуировки по тялото си, които очертават целия й живот. Повечето са посветени на семейството и децата й. Тя вече е изтрила или покрила някои от тях, най-вече посветената на бившия й съпруг Били Боб Торнтън.

Гардеробът й не е много богат. Тя твърди, че притежава САМО НЯКОЛКО ДРЕХИ, повечето в черен цвят. Гардеробът й бил дори ПО-МАЛЪК от този на Брад Пит.

Когато е щастлива, не се колебае да показва радостта си, като скача облечена в басейн.

Противно на това, което всички мислят, Джоли твърди, че има чувство за хумор, въпреки че по думите й той е доста вреден.

Джони Деп е първият, който открил този аспект от характера й, когато двамата се снимат в "Туристът".

Винаги е отричала слуховете, че е болна от анорексия, и твърди, че похапва постоянно на снимачните площадки.

Обожава Франция и средиземноморския бряг.

Една от татуировките й показва географските координати на Ница, града, където са родени близнаците й.

Вероятно ще прекрати кариерата си на актриса в идните години, за да се посвети изцяло на режисьорската си кариера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай