Hyundai показа състезателния i20 WRC

Hyundai показа състезателния i20 WRC | StandartNews.com

Франкфурт. Спортното подразделение корейският автомобилен концерн Hyundai Motorsport показа състезателния автомобил i20 WRC, с който ще участва в световния рали шампионат от 2014, на специална церемония във Франкфурт. Първото състезание е рали "Монте Карло", в което ще участват Тиери Нувил и Дани Сордо. Другите двама пилоти - Яхо Ханинен и Крис Аткинсън, ще участват в определени кръгове през сезона.

"Работихме невероятно усилено, за да сме готови днес и да представим отбора си във WRC пред света. Преди по-малко от година създадохме и тествахме изцяло новата WRC кола - Hyundai i20 WRC, и изградихме професионален екип с модерна сграда за моторни спортове. Знаем, че имаме много да учим в първия си сезон. Целта ни за 2014 г. е реалистична - искаме да завършим във всички кръгове с двете коли и да натрупаме база данни от информация и опит, който да развиваме, и да побеждаваме в бъдеще. Ако всичко премине добре, се надявам на подиуми през годината", коментира Мишел Нандан, шеф на Hyundai Motorsport GmbH.

Отборът обяви новия си основен партньор - Shell, с който има сключен дългогодишен договор, а официалното име на екипа е Hyundai Shell World Rally Team.

Върху състезателния автомобил дебютира буквата N, която символизира спортните разработки в i20 WRC и ще бъде използвана в бъдещите серийни автомобили. Символиката идва от центъра в Намянг, който работи в сътрудничество с Hyundai Motorsport за развитието на i20 WRC.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай