Екобригада гради хотел за таралежи и баня за птици

Екобригада гради хотел за таралежи и баня за птици | StandartNews.com

Добрич. За втора поредна година Българското дружество за защита на птиците организира екобригада през уикенда в добричкия зоопарк. Идеята на организаторите е да превърнат Центъра за защита на природата и животните в още по-интересно място за отдих на посетителите му и същевременно да бъде и сигурно място за зимуване на дивите пойни птици в Добрич. В рамките на екобригадата, тези, които се включат в нея, ще изработват от природни материали хотел за таралежи, в който бодливите животинки да преживеят зимата.

За втора година ще се направи и хотел за насекоми, като първия такъв природолюбители изградиха миналата есен по време на първата екобригада. Организаторите планират тази година да се направи и микро-езеро - поилка и баня за птици, както и укритие за наблюдение на дивите пойни птици, хранилки за птици и къщичка за прилепи.

Любителите на природата и животните още ще събират изсъхнали листа, с които се подхранват тревопасните животни в зоопарка и ще майсторят насочващи табели. В инициативата може да се включи всеки любител на природата и животните, като за целта е нужно само да попълни он-лайн формуляр на страницата на БДЗП, който е заявка за участие. Организаторите посочват, че децата е нужно да бъдат с пълнолетен придружител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай