Дядо Коледа и Снежанка паркират с шейна на плажа в Бургас

Поръчват си цаца и морски дарове

Дядо Коледа и Снежанка паркират с шейна на плажа в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Дядо Коледа и Снежанка ще паркират шейната си на Северния плаж в Бургас тази събота и ще залеят ивицата с новогодишни емоции.

Двамата са избрали да гостуват край морето на 10 август на пясъка пред рестопрант "Морски звуци". Очаква се добрият белобрад старец да се появи точно в 12.00 часа, но не в полунощ, а на обяд, когато ивицата е препълнена с туристи по бански. В крайбрежните кръчми вече кипи трескава подготовка за сензационния гост. Издирват се спешно новогодишни гирлянди, играчки и дори коледни елхи.

Ресторантьорите са решили да изненадат Дядо Коледа и Снежанка с истинска новогодишна атмосфера, за да се чувстват в свои води. Щедрият белобрад гост пък е приготвил познатия червен чувал с подаръци, и ще раздава летни дарове край плажа. Макар че този път Дядо Коледа е на частно посещение като турист, той ще донесе подаръци, за да не пострада имиджа му.

"Добрият старец е решил да промени вековната традиция да се появява само и единствено на 25 декември, защото традициите вече не са това, което бяха. В далечна Лапландия той дочул, че Бургас е най-добрият град за живеене, особено през лятото, когато край морето е истински купон. Затова е решил да разгледа града точно в в разгара на сезона", обясниха от ресторант "Морски звуци", чиято шпионска мрежа първа е разузнала за сензационното посещение.

Освен това той бил много любопитен да види летен Бургас в целия му блясък, защото идва от векове, но винаги през зимата. Вчера на плажа е пристигнал негов вестоносец, който предал повелята на Дядо Коледа, че всеки, който пожелае, може да му предаде писмо с желание лично.

Специално за по-окъснелите летовници той ще се появи в 21,30 часа в ресторант "Морски звуци", където пратеникът е резервирал маса и поръчал за Дядо Коледа и Снежанка вкусна цаца и морски дарове. От управата на Северния плаж пък са поканили белобрадия старец да опита от екзотичните коктейли и да направи първата си морска баня. Специално за него ще бъде резервирана ВИП-зона с разкошен чадър и мек шезлонг в случай, че необичйният гост реши да се разхвърли по бански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай